Panaget. Fransk design, mange valg, fokus på miljø og bærekraftig skogsbruk.

Med 90 år som gulvprodusent er dette en sikker, god og trygg leverandør.

Panaget hovedsaklig lakkerte gulv, men har også hardvokoljede gulv i sin kolleksjon. Det som er unikt med overflaten, og en av grunnene til at vi valgte å føre Panaget, er børstingen som gir en overflatestruktur som minner mer om hardvoksoljede gulv en tradisjonell lakk. Børstingen sammen med en ultramatt lakk gir et ekslusivt dømatt utrykk som er utrolig behagelig å gå barbeint på.

Lakkering holder seg fint fra 15-30 år i private hjem med normal trafikk. Med den unike overflatestrukturen på Panaget sine lakkerte gulv kan man få et gulv som kjennes hardvoksoljet ut, men som ikke krever samme vedlikehold med jevne reoljingsfrekvenser som normalt sett er 2,5-5år.


I tillegg til den børstede lakkerte ultramatte overflatebehandlingen, har de også halvblanke lakkerte gulv for en mer tradisjonstro finish. Så ved to «enkle» grep har man dekket to stilarter, moderne og traditionell.

Franskmennen var ekstremt tidlig ute med bærekraftig skogsdrift og allerede sent 1600 tall drev de med fell et tre plant 2, så her er det en solid tradisjon med miljøet i fokus. De leverer hovedsakelig lamellkonstrusksjoner men har en heltreserie også. De har gulv som passer perfekt på undervarme, samt underkjøling som er noe som kommer mer og mer i moderne klimaanlegg.

Medet bredt spekter av 2 stavs og 1 stav parkett i 90,139,184 og 224 mm bredder i forskjellige kvistsorterin, farger og utrykk er det lett å finne et gulv man faller for. Fra elegante tradisjonelle kvistfrie eikegulv til shabby chik og origine serien med rustikk utrykk er det lett å finne et gulv man liker. De har prefabrikerte fiskebensgulv og mønstergulv som kan kombineres med stavparkett for en gjennomført følelse på gulvdesignet. De kan også levere trappeneser, overgangslister og lister som kronen på verket. Bois flotte er en unik farge de var tidlig ute med som er veldig lik ubehandlet eik. Så lik er den at den har lurt folk til å tro at de må lakkere gulvet etter det er lagt

Den Franske eika er annerledes en annen europeisk eik da den har mer garvesyreinhold. Det gjør sitt til at den meste franske eika går til vin/konjakk tønne produskjon. Det høye garvesyre innholdet gir eika mye spill og fargeforskjeller gir et levende og utrykks fult utseende. De leverer klikk gulv samt tradisjonell not og fjær løsninger. Klikk systemet de benytter seg av er en utrolig lettvint klikk konstruksjon. Ingen banking eller plastbiter som løser konstruksjonen. Her er det neste bord som låser det første.

Med rask leveringstid er det kun transporttiden som tar ca 1 uke da de har solid lagerføring på alle sine produkter.

Scroll deg nedover for å se noen inspirasjonsbilder på tidligere prosjekter vi hav utført. For flere bilder kan gå inn på hovedsiden å titte mer på utvalget Panaget har, eller velge søkeordet Panaget på gulvbloggen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar