Fiskeben med ramme.

Fiskeben med ramme.

Fiskebensparkett med ramme vil virkelig gi rommene et elegant, tidløst og eksklusivt utrykk. Man kan kombinerer fiskeben og fallende lengder for et helhetlig og gjennomført utrykk. Tradisjonelt var fiskeben forbeholdt finstue, så fikk soverom, mindre oppholdsrom og gang stavparkett i fallende lengder. Ved å velge fallende lengder fra samme produsent i samme farge, overflatestruktur og overflatebehandling vil man opprettholde den røde tråden i gulv designet.

Her var planen å flytte kjøkkenet og kunde ønsket opprinnelig en reparasjon på det eksisterende fiskebens gulvet, etter at rørlegger hadde lagt ned rør.

Utfordringer.

Som nevnt var det ønskelig å reparere det eksisterende fiskebens gulvet. Her stod utfordringene på rad og rekke. Det eksisterende fiskebens gulvet hadde ublue dimensjoner. Detter kan spesialbestilles men fordyrer parkett kostnader betraktelig . Hoved problematikken var at etasje skille var dyp nok, da oppgangen er tett oppunder eksisterende under gulv. Dette skapte problemer ved rør føringene og resulterte i at det ikke var plass til å lekte opp og reparere eksisterende gulv. Her måtte beklageligvis eksisterende fiskebens gulv fjernes Når dette først måtte gjøres ønsket kunde å legge undervarme.

Rehabiliterings prosessen.

Først måtte eksisterende gulv fjernes og undergulvet renskes. Deretter lektet vi opp etter beste evne til original gulvets høyde og la osb plater over det hele. Det er, som alltid i slike gamle Frogner leiligheter, en del lokal ujevnheter som også ble lektet og avrettet. Deretter ble det lagt varmefolie og platelagt en gang til slik at vi fikk et egnet utgangspunkt for helliming. Når vi først var i gang ville byggherre at vi skulle legge om en nærliggende gang. Heldigvis hadde vi litt stavparkett fra Garbelotto liggende, så vi fikk lagt nytt gulv også her. Det var et par høydeforskjeller mellom rom som fikk spesial tilvirket trappeneser, slik at vi fikk en verdig avslutning her. Etter at gulvet var installert  ble det slipt , sparklet og hardvoksoljet med naturell hardvoksolje fra Rubio monocoate.

 

Resultatet ble veldig bra og kunde svært fornøyd.

 

Utgangspunktet.

Ikke mye spillerom her.

Det gamle gulvet er fjernet.

Lekter fuses til og felles inn der vi kan.

Så var det et fint lite avvik mot veggen.

Dette rettet vi opp lokalt med å fuse til lekter.

Gammelt vinyl belegg er fjernet, hull er lektet og nivellert, og vi er klare for plate legging.

Da var det bare å få på plass varmefolie å gjøre det en gang til.

Et par skyvedører måtte kappes.

Vi er endelig klare for å begynne å legge gulv.

Starlinje etablert

god progresjon.

Et lite avbrekk etter kunde fant ut at han ville legge i gangen også.

Sånn, tilbake til legging.

Vi er klare for tilpassing av rammen.

Bitene faller på plass.

 

Trappenese på plass.

Mens vi sliper stuen begynner vi i gangen.

Gulvet i kjøkkenet er ferdig slipt og klar for oljing.

Nice!!

Gang ferdig og klar for sliping og overflatebehandling.

Klar for oljing.

Nice!!

Så var kunde kommet på plass.