Fiskeben med bred ramme

Fiskeben med bred ramme.

Fiskeben gir et tradisjonelt og unikt utrykk. Legger man inn ramme setter man på mange måter prikken over i`en. Gir det lille ekstra håndverksmessige preget. Fiskeben er et klassisk gulv som var populært i øvre middelklasse før vi fikk «parkett» rundt 1940 tallet. Ved introduksjonen av «parkett», hvor vi gikk fra heltre gulv over til en lamell konstruksjon , forsvant mye av det håndverksmessige rundt gulvlegging. Her kom gulvet ferdig overflatebehandlet, og kunne legges flytende. «Gjør det selv» tids alderen var født. Dette resulterte i et hav av klikk trestavs gulv og bredere 1 stavs gulv over hele landet. Men fiskeben i sin tradisjonelle form forsvant aldri og etter hvert begynte det å gå opp for parkett produsenter at de kunne jo faktisk produserer prefabrikkerte fiskeben staver også. Vi stod nå ovenfor en renessansen for fiskebens gulv. Her moderniserte man stavene med «fas» og man kunne få fiskebens gulvet i moderne lyse og mørke farger.

Prosessen.

Byggherre hadde en klar visjon da de kom til oss. Lys moderne fiskeben med bred ramme, samt bred 1 -stavs parkett på 1 soverom, kontor og toalett. Vi har mange produsenter og løsninger for dette men valget falt på Esco sin prefabrikkerte fiskeben Chateau 14x120x600 og fallende lengder i 14x225x1800-2400 i fargen Basecoat. Når man skal legge nye gulv er våres tommelfinger regel at det bør være samme produsent og farge på alle gulv. Da snører man gulv designet sammen og man får et gjennomført utrykk. Første skritt var å lage en CAD tegning slik at vi fikk visualisert legeregning og bredden på rammen. Etter gjennomgang og godkjenning på denne, er det bare å sette i gang med leggingen. Her må man først finne det naturlige senteret, som stakk seg fra hoved soverommet og ut i stuen. Deretter merker man hvor rammen skal være, og så legger man ut det vi kaller for «teppet». Deretter kapper man ut til rammen og freser til spor, slik at man kan sette not inn og få korrekt høyde.

Komplett leverandør

Kahlbom & Co er en komplett gulv leverandør. Hos oss får du ikke bare veiledning og gulv, men vi kan lage CAD tegninger og tar oss av legge prosessen. Da hjelper det å ha gode leverandører som kan tilby det vi trenger. Vi har håndplukket våre leverandører med dette i bakhodet, og Esco er nettopp en slik leverandør. Da de også ønsket eike lister, var dette en smal sak å fikse. Esco har selvsagt matchende lister i sitt assortiment.

Resultatet snakker for seg selv. Ble utrolig fint.

Jobben ble gjort i sammarbeid med tømrermester Kjetil Eriksen as og Kongelig gulv as.

 

Cad tegning godkjent. Det ble versjon nr:3

Senterlinje startes.

Ble en lang startlinje!

 

Så er det bare å brette ut «teppet»

Klar for tilpassing og kapping av ramme.

Ramme er kappet til, samt gulvene dekket til.

Da vi håndlager en «fas» på fiskebensgulvet, må vi olje fasen.

Et møysommelig men utrolig viktig ledd.

Nice!

Ramme bord installeres.

Super nice!!

Gjøring av hjørner, hvor «fas» må tilvirkes og pigmenteres.

Det snører seg sammen.

Ferdig!

 

 

Det var også behov for å bygge og spesialtilpasse et trappetrinn.

Først byges trinnet.

Deretter pakkes det inn med stavparketten.

Toaletter ferdig.

 

Soverom ferdig.

Kontor ferdig.

Så var det listene. Heltre eik i samme sturktur og farge som gulvet. 20x100x2400

En del foringer var allerede på plass so det ble en del spesialtilpassinger.

Tette og fine gjæringer. Ingen fugemasse som kan hjelpe deg her.

Endegjæring. En fin og som regel oversett detalj.

Så var vi ferdige.

Og kunde kommet på plass.

Ble utrolig fint!