Heltre fiskeben og stavparkett, klassisk og tidløst.

Heltre fiskeben og stavparkett, klassisk og tidløst.

Her ser dere et fint prosjekt. Et ungt par skulle totalrenoverer en leilighet i Schweigaards gate, og vill tilbake til det tidløse og klassiske. Det er ikke så ofte, men flere og flere ønsker seg det samme som dette unge paret. Noe tidløst og klassisk. Og hva er vel mere klassisk en heltre fiskeben og stavparkett, skarpkantet med matt lakk. Med stukkatur og rosett i taket samt god takhøyde passer en slik løsning rent arkitektonisk og stilmessig utmerket. Vi skiftet mellom stavparkett i gang til fiskeben i storstue og kjøkken, så tilbake til stavparkett i soverom og kontor. Da slike heltregulv må legges hel limt, kan vi legge det sømløst fra rom til rom. Her valgte vi og tverlegge border hvor vi skiftet fra fiskeben til fallende lengder.

 

Sliping, sparkling og overflatebehandling.

Mye av det som gir slike heltregulv dets tidløse og klassiske preg er at etter de er lagt(hel lim) skal de slipes, sparkles og overflatebehandles. Dette gir det særegne skarpkantede utrykket, og med en matt lakk, skapes den tette fine overflaten. Ved å beholde den naturlige gløden og fargen til eik, vil man også forsterke det klassiske utrykket.

 

Startlinje kjøkken etableres

God progressjone og vi er på vei inn i stuen

 

 

Etter stue var det gangen som fikk fallende lengder. Her brukes samme dimensjoner og produsent slik at det blir en «råd tråd» i gulvdesignet.

 

Tverrlegging av bord

 

Så var det soverom som også fikk fallende lengder

 

Samt tverlegging av bord

 

 

Etter en solid omgang med sliping, er det klart for lakkering

Nydelig dybde og farge allerede etter 2 strøk

Så mye liv, spil og dybde og det nesten er hypnotisk.

 

Og plutselig var vi ferdig og møblert.

Ble akkurat slik de hadde forstilt seg.

Kassisk

Tidløst

Slik heltre eike gulkv med 21mm tykkelse kan kunne slipes 10-13 ganger og med normale slipeintervaller på 15-30 år kan man ha slike gulv i hundrevis av år.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar