Mafi ask medium vulcano.

Ask medium vulcano.

Slagordet til Mafi er «walk on art» noe dette prosjektet beviser. Kunden hadde en klar visjon når de skulle pusse opp huset. De ønsket seg et naturlig og varmt utrykk, lagt i et unikt vifte-mønster som fulgte husets utforming. Med disse preferanser avtalte vi et møte i forretningen og etter noen få prøver ble lagt opp falt de øyeblikkelig for Mafi sin ask medium vulcano 16x155x1800-2400.

Vulkaniserings prosessen er kort fortalt en varmebehandling som «baker» gulvet i tørkekammeret. Dette gir en mer gyllen farge uten å bruke innfargings oljer. Vulkaniserings prosessen gir også et virke som beveger seg mindre en normalt. Cellestrukturen i treverket som tar til seg og frigjør fukt er delvis svidd bort som gir et mer stabilt virke, spesielt i tørre inneklimatiske forhold. Dette er en videreutvikling fra en flere tusen år gammel teknikk (shou sugi ban) en teknikk også brukt av vikingene. (og i resten av Europa)

Biokompatibelt gulv.

Et annet unikt aspekt ved Mafi sine gulv, er biokompatibilitet. Kort fortalt er gulvene diffusjons åpne og skal vaskes med mye vann og grønnsåpe. Dette gir et bedre inneklima, da fukt fordamper ut i rommet, renser og øker den relative luftfuktigheten i rommet. 

Leggeprosessen.

Visjonen til kunde var altså å legge gulvet i et vifte mønster som fulgte husets naturlige utforming. Davide fikk laget opp en CAD-tegning for visualisering og planlegging. Deretter var det bare å begynne å legge startlinje og tilpasse vinklene slik at gulvets bredde ble oppretthold i gjæringene. Når 1 etg var ferdig var det bare å gjenta samme prosessen i 2 etg.

Resultatet ble utrolig fint og kunde ble svært fornøyd.

 

Etablering av vinkel.

 

Startlinje etablert.

Morro med byggeplass.

Vi kjekser gjærings punktet.

Nice!

 

God progresjon.

sanrt ferdig med del 1

3

Og videre til del 2.

Da var 1 etg ferdig,

Vi rigger oss på plass i 2 etg.

Samme prosedyre der.

Snart klare for å snike oss inn på soverommet.

Nice.

Straks ferdig i 2 etg.

Da var vi ferdig lagt!

Så har omsider kunden kommet seg på plass.

Det ble plass bygget benker med oppbevaringsplass

Samme gulvet ble brukt til å lage benken.

Vegger og tak i stuen fikk spiler i matchende farge og virke.

Feilfritt gjæret.

Sømløst igjennom hele etasjen.

Så 2 etg.

En kjapp titt ned til kjøkken delen. Her ser du flere plass bygde benker med oppbevaringsplass.

Nice!