Vulkanisert Kubbegulv i Ask fra Mafi

Domino by Mafi

Her ser du et fantastisk Vulkanisert Kubbegulv i Ask fra Mafi. Gulvet er fra Domino serien . Dimmensjonene på kubbene er 19x20x40. Dette gulvet er lagt i et spesialrom på Nasjonalbiblioteket hvor de utstiller gamle dokumenter.

Det lille ekstra

Vulkanisert Kubbegulv i Ask fra Mafi kommer ubehandlet og etter at gulvet er hellimt, skal få seg en solid gjennomgang av sliping, børsting, pigmentering, oljing og såpebehandling før det står ferdig. Det som er vanskelig med et slikt kubbegulv er at det har mye mer bevegelse en et vanlig flaskeskjært gulv. Vanlig gulv har mest bevegelse i bredden, men her er det like mye bevegelse alle veier. Dette har Mafi tatt hensyn til og har relativt små kuber på 19x40x40mm slik at bevegelsen ikke blir for prekær. De har også gjort et grep til for å forhindre bevegelse. Mafi sin Domino/kubbegulv er vulkaniser. Kort fortalt er det bakt i en tørkeovn slik at gulvet har «karamellisert» seg, og fått et mørkere utrykk. Denne behandlingen gjør at gulvet har mindre bevegelse da mye av cellestrukturen i treverket har blitt «brent»og virke har ca 5% relativ fuktighet.

Overflatebehandling

En annen ting som hjelper dette gulvet holde seg fint er at det har en diffusjonsåpen olje å såpebehandling. Såpen i denne overflatebehandlingen er det som gjør at gulvet holder seg fint over tid. Vasker man med spesialvåpen til Mafi, vil gulvet holde seg rent og pent uten at det påkrevet ytterligere re oljing. Da det er diffusjon åpent kan man vaske med mye vann da alt som trenger ned i virke får fordampe ut, noe som gir en fantastisk aroma, samt øker den relative luftfuktigheten i rommet slik at man får et sunnere inneklima.

Selv om asken er vulkanisert, vil et kubbegulv bevege seg mer en et vanlig gulv, og ekspansjonsfuger er påkrevd hver 25m2. Her valgte vi å bruke kork da denne tar til seg pigmenteringen på lik linje som gulvet.

Vipps så var vi ferdig:-)

Ble utrolig fint.

Velkommen skal dere være.

Starlinje blir etablert.

God progressjon.

Kvalitetssikring av de inneklimatiske forholdet gjøres daglig, og forholdene er perfekte.

Gulvet er ferdig lagt.

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved

Sliping, sparkling og børsting begynner.

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved

For at vi skal få det utrykket som er ønsket fra arkitekten, må det børstes opp on grov struktur.

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved lyspigmentert

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved lyspigmentert

kubbegulv, ask, vulkanisert, endeved lyspigmentert

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar