Bois flotté

Fiskeben i fargen Bois Flottè

Franske Panaget er en produsent vi har et nært forhold til. De har hvert en trofast leverandør i snart 14 år nå og har en imponerende katalog med mange forskjellige løsninger. Måten vi kom i kontakt med Panaget var på parkett messen Domotex . Dette var i den spede begynnelsen til Kahlbom & Co i 2011, og vi bestemte oss for å dele oss opp for å se om vi fant noe spennende. Mot slutten av dagen kom vi alle tilbake med katalog og prøver fra Panaget i fargen Bois flotté.

Magiske utrykket

Det som vi alle falt for var en farge de kaller for Bois Flotté. Det betyr driv ved på fransk, og skal se ut slik eik gjør i sin ubehandlede form. De var den eneste og første produsenten som lagde en slik farge og utrykk.  Med våres bakgrunn med sliping, var dette noe som mange kunder ville ha. Typisk tilbakemelding når vi er ferdig slip er «akkurat slik ønsker jeg farge og utrykk». Noe som i 2011 ikke var mulig å etterligne. Nå er dette utrykke tilgjengelig og fast inventar hos de fleste parkett, lakk og hardvoksolje produsenter.

Børstet og lakkert.

Gulvet er børstet og lakkert, noe som gir en utrolig genuin og behagelig tre struktur. Ikke bare ser gulvet ubehandlet ut i farge, men det kjennes også ubehandlet ut. Dette har resultert i mange morsomme tilbakemeldinger fra kunder som vi har installert Bois Flotté gulv hos. De foreller alle om at de har fått streng beskjed  fra amatør-eksperter at dette gulvet må overflatebehandles omgående, » dette gulvet er jo ubehandlet.»

Legging hellimt.

Her ble fiskebensgulvet lagt hellimt, dog det kan legges flytende. Ved å legge gulvet hellimt får man en mye bedre gulv opplevelse, samt at man kan legge gulvet i større spenn uten ekspansjons fuge. Dette prosjektet strakk seg over 1 år, da tilbygg måtte klareres med plan og bygg. De bestilte opp all parketten på en gang og krysset fingrene for at det gikk i ordning. Det gjorde det, og som ordtaket sier, «de som venter på noe godt venter aldri forgjeves»

Resultatet ble utrolig fint og kunde svært godt fornøyd.

 

 

Starlinje etableres. Litt kaldt, men gode inneklimatiske forhold.

God progresjon

ferdig med stue og klar for mellomgang.

Så var det klart for del 2 og vi beveger oss inn på kjøkkenet 1 år siden sist vi var her.

Gangen flislegges og vi trenger en verdig avslutning mot flisene.

 

Nice!

Vi fortsetter på kjøkkenet.

Da var siste bitene på plass i kjøkkenet.

Det gjenstod kun ett området rundt trappeløpet.

Med svært lite parkett igjen, så valgte vi å legge resterende rundt trappeløpet i engelsk mønster (forbant).

Nice!

Så var endelig møbler og kunde på plass.

Wow!