klassisk eik.

klassisk eik.

Et gulv er mer en kun en flate man går på. Det er en forlengelse av personlighet, og setter grunnpilaren for det estetiske utrykket. Her ble vi kontaktet av et eldre par som virkelig ikke var fornøyd med gulvet i deres leilighet på Pilestredet park. Her lå det en 1-stavs hvit pigmentert og matt lakkert klikk parkett. Gulvet var ikke nødvendigvis så veldig slitt, men de følte seg ikke hjemme. Fargen og utrykket gjorde det kalt og sterilt og ikke «hjemmekoselig» som de sa. De ønsket klassisk eik.

Etter et møte i forretningen falt valget på Deska A03 14x180x1000-2100 i classic sortering. Produsenten Deska, som er vår fagspesialist, har over 800 forskjellige farger og nyanser å velge blant. På showroomet våres har vi utstilt beskjedene 96 farger og nyanser. Men her var så å si alle de 96 fargene uinteressante da den fargen A03 gir, er den lune, varme og klassiske eike fargen. Den er overflatebehandlet med en naturell hardvoksoljet fra Saicos.

Leggeprosessen.

Først måtte den gamle parketten, og listverket demonteres og avfallshåndters. Her ønsket de å fjerne terskel fra gang og ut i stue og kjøkken delen for et mer sammenføyd utrykk. Deretter la vi opp startlinjen fra gang ut ut i stuen, og la oss utover mot vegger. Etter vi hadde lagt gulvet installerte vi en standard hvit 15×58 glatt kantet list. Gulvet ble selvsagt lagt hellimt.

Resultatet ble som forventet, og kunde ble veldig fornøyd. Hun fortalte meg senere at hun faktisk egentlig ville flytte da hun mistrivdes så forferdelig i den nye leiligheten. De hadde flyttet fra et hus de hadde bodd i utallige år, og inn til en liten, moderne og kjølig leilighet. Med de nye gulvene kom hun «hjem igjen» som hun sa, og nå trivdes hun.

Arbeidet ble gjort i samarbeid med Kongelig gulv.

 

Slik så det altså ut.

Så var det gamle gulvet fjernet

og vi er klare for å installerer det nye.

Startlinjen etablert fra gang og ut i stuen.

Så legger vi oss ut mot veggene

og vekter det godt ned.

Så inn på kjøkkenet.

Ferdig installert og klar for listing.

Lister er på

og gulvflaten har gått fra moderne til klassisk.

 

Så har kunde kommet på plass.