BoleFloor eik osmo 3111 hvitpigmentert

Her ser du et spennende prosjekt.

Et hus på Nesoddtangen skulle få nye gulv. Valget falt på Bolefloor i en 18mm lamellkonstruskjon da det var ilagt vannbåren varme i undergulvet.

Bolefloor er et unikt konsept, der ingen av gulvbordene har rette linjer eller er like. Bordene vil variere i bredde fra 160 – 360 mm brede og lengde fra 400 til 5000mm.

Det første skrittet i prosessen er å lage en presis tegning av gulvarealet. Her må alle vinkler og mål stemme. Her kan man selvsagt stole på tegninger, men da hver vinkel er prekær må alt måles i tilfelde det er avvik. Dette huset var virkelig godt bygd slik at her var det utrolig lite avvik fra orginaltegningene. Vi fant et avik på 2mm på en vinkel:-)

Våres arkitekt Davide laget cad tegningene å sendte de ned til fabrikken. Så får man en tegning hvor hver planke har et bestemt nr og en bestemt plass der den skal ligge. Det kommer som et stort pusslespill:-)

Her var det sammenhengende tre rom uten terskler som var to stuer og et kjøkken samt tre mindre rom.

Gulvet ble hellimt og en del spesialtilpassinger ble også utført. To peiser skulle inn og byggherre ville ha peisplatene av glass frest ned i gulvet slik at de lå flukt med gulvet. Her freste vi ut og la ned slik at linjene ble fulgt. Det skulle også borres ut to hull ved siden av den største peisen der noen spotter skal være.

Dette gulvet er utrolig fint og passet utrolig godt i dette huset med utsikt utover fjorden:-)


0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar