Mafi sveitsisk furu og fiskeben linen fra panaget.

Her ser du to fantastisk fine gulv. Mafi swiss stone pine og eik fiskeben fra Panaget.

Mafi sin swiss stone pine (sveitsisk furu)  ble lagt i 2 forskjellige bredder. 16x180x2000-5000 og 16x240x2000-5000. Det unike med Mafi sine gulv er overflatebehandlingen.

Overflatebehandlingen er såpe i kombinasjon med en unik olje som ikke er diffusjonstett og dermed gir de inneklimatiske forholdene en helsemessig forbedring. Disse positive helseforbedrende effektene støttes av en studie fra Joaneum Research Institute. Studiene bekrefter den positive innflytelsen av dette materialet både fysisk og psykisk. En betydelig bedre søvnkvalitet har blitt påvist med sveitsiske furu, sammenligning med andre typer tre. Den har en avslappende effekt og redusert hjertefrekvensen med 3.500 hjerteslag per dag, som tilsvarer omtrent en time med hjertearbeid. Alle Mafi sine tregulv følger denne filosofien , og Mafi var derfor også den første gulvprodusenten som kompromissløst bestemte seg for lakkfrie gulv.

I kjøkken gang og stue ble det valg Panaget sin børstede, ultramatte, hvitpigmenterte fiskebensparketten. Disse er lakkert, men den børstede overflaten gir en naturlig struktur. Den lyse fargen gir også et intrykk av ubehandlet virke.

Gulvene ble selvsagt hellimt, og undergulvet i stuen måtte preppes litt med sliping før vi hellimte ned fiskebensgulvet.

Kombinasjonen ble veldig fin og også traditionelt da det var vanlig å i gamle dager å påkoste stue mer en soverommene. Mulig de bar på samme kunnskapen som Mafi, da det var mye vanligere med såpebehandlede furugulv i gamledager.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar