Gulv og trapp, perfekt match

Gulv og trapp, perfekt match.

«Less is more» er et bra slagord å følge for å få et helhetlig interiør design. Gulvet er jo det største møblementet og gulv fra samme produsent, i samme utrykk og farge i alle rom som skal ha tregulv, gir en «rød tråd» i gulv designet. En utfordring,  med dette i tankene blir da, «hva med trappen». I dette rekkehuset, hadde byggherre en tydelig visjon. Nye brede 1 stavs gulv og rehabilitering av trapp. Her ønsket de seg et mer moder «boks» utrykk i trappen hvor opptrinn og inntrinn er glatt kantet uten en utstikkende nese. I første omgang skulle hoved stue og kjøkken tas og 2 vindeltrapper.

Etter et besøk i våres show rom falt valget på Esco Chateau naturel i eleganse sortering (kvistfri). Gulvet kommer hardvoksoljet med Osmo hardvoksolje og har en lun og varm utstråling, og best av alt, de kan lage trappeneser på mål.

«hva med trappen»

Med byggherres preferanse og forklaring begynner denne prosessen med å måle opp trappen. Her beregnes lm trappenese samt hvor mye ekstra parkett som må legge til for inntrinn. Da vi nå gjør om på trappe designet, forer vi ut opptrinn i bunn slik at det forsterkes. Deretter kappes alle neser til og limes på plass først. Etter dette er det kun å legge inntrinn og vips, så har man fått seg en ny trapp.

Jobben ble gjort i sammarbeid men Immer Prosjekt AS

 

Resultatet ble utrolig fint og gjennomført.

 

Startlinje etableres.

God progresjon.

Kjøkkenet er ferdig.

Gangen er ferdig.

Straks ferdig med å legge gulv.

Så var det trappen.

Utforinger på plass.

trappeneser kommer på plass

Inntrinn på plass

En slik vindeltrapp krever stor presisjon under tilpassingen.

Vi trenger en liten ekspansjons fuge mot vangen. Dette vil forhindre knirk over tid. Her fuges denne glippen i etterkant.

Ferdig.

Wow, for et resultat.

å