Fiemme 3000, Rupe og Ritratto. 2 etg og en trapp.

Her ser du et spennede prosjekt vi gjorde på Ullevål Hageby. 2 etg skulle få nye gulv og en trapp skulle pakkes inn. Her ble Fiemme 3000 biokompatible gulv valg. Den unike overflatebehandlingen som i korte trekk består av harpiks og oljer man finner naturlig i treet gir en sunn overflatebehandling. Ved vask og vedlikehold vil gulvet utsonde og puste ut skogens sunnhet. De inneklimatiske forholdene blir renere og sunnere, og er perfekt for astmatikere og allegikerer, samt utrolig godt for de som ikke sliter med det også. Her ble det valgt to spennede mørke farger. Rupe, en mørk, børstet 1 stavsparkett i dimensjoner 16x158x2100 ble lagt i 1 etg. I kjelleren ble Ritratto en lystrer, men samtidig moden farge valgt i kjeller. Trappen fikk Rupe gulvet med spesialtilpasset trappeneser.

Før gulvet ble lagt måtte vi nivilerer ogg en høydeforskjell i stuen, samt slipe og preppe det gamle furugulvet.Deretter ble gulvet hellimt i stue og kjøkken.

Neste skritt var kjelleren. Her var det mer som måtte utbedres. Det var en del fuktproblematikk som måtte håndteres før vi kunne legge. Etter at dette var under kontroll hellimte vi gulvet nede også. Deretter ble trappen pakket inn. Baksiden av trappen ble lukket og malt.

Ble utrolig fint, og ikke minst, dette gulvet vil gi et merkbart bedre inneklima. Du kan lese mer om denne spennende og sunne overflatebehandlingen på hjemmesiden til Fiemme 3000.

Platlegging ferdig

Prepping av undergulv check:-)

Statlinje etablert.

Trappenese vederapp installert

Kjøkken ferdig.

Etter fullført innstalasjon strykes et syltynt lag med olje på.

Så var det trappen:-)

Tetter trappen med nedtrinn og bakside

Inntrinn og neser kappes til og installeres

Parkett brukes som vekt til limet har satt seg.

Opptrinn installert, og koksgrå fuge lagt i ekspansjonefugene

Da vi skulle planlegge innledningsvis, måtte en gammel terskel fjernes. De ønsket en ny tilbake og da måtte vi spesialtilpasse en terskel av furu.

Her var det en liten høydeforskjell som vi måtte spesialtilpasse en overgang til. Ble som alltid helt perfekt:-)

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar