Firkantmønster gulv.

Firkantmønster gulv fra Garbelotto.

Firkantmønster gulv kan virkelig gi rommene et elegant, tidløst og eksklusivt utrykk. De samme bordene blir brukt når man legger fiskeben, så man kan velge forskjellige mønster om man ønsker det. Man kan kombinerer mønstergulv med fallende i samme dimensjoner. Tradisjonelt var mønstergulv forbeholdt finstue, så fikk soverom, mindre oppholdsrom og gang stavparkett i fallende lengder. Ved å velge fallende lengder fra samme produsent i samme farge, overflatestruktur og overflatebehandling vil man fremdeles opprettholde den røde tråden i gulvdesignet, og får et gjennomført og helhetlig utrykk.  Man kan gå for klassisk oljebasert/vannbasert lakk/ som overflatebehandling, eller så kan man gå for litt lysere eller mørkere pigmentering. Her ble det valg naturell hardvoksolje.

Legging

Skarpkantet mønstergulv har en lang tradisjon. Man kan få disse prefabrikkert i våre dager, men tradisjonelt kom de ubehandlet og slipes samt overflatebehandles etter installasjon. Det er dette som gir det skarpkantede og sømløse utrykket.  Senteret etableres og så legges det ned rad for rad. Her var det en stor peis midt i rommet som man må legge seg rundt. Nøyaktighet er viktig slik at mønsteret følges. Så slipes, sparkles og overflatebehandles gulvet. Dette gir også kunde mer frihet til å velge farge etter ønsket. På dette prosjektet var det også en mellomgang. Her lå det en eksisterende trestavs parkett som kun behøvde en runde med slipemaskin.

Resultatet ble utrolig fint og gjennomført.

 

Startlinje etablert.

Peisen er det naturlige midtpunktet og må tas hensyn til.

Nice!

God progresjon.

Peisen er nådd, og vi må svinge oss rundt.

Nice!

 

Straks ferdig nå.

Må bare spesialtilpasse en overgang ut mot gang.

Da kjøkkenet skulle inn før vi var ferdig, måtte vi gjøre et unntak fra grunnregelen, og overflatebehandle under de feltene hvor kjøkkenet kom først.

Tilbake til spesial tilpassingen.

Nice!

Kjøkkenet på plass og vi kan fortsette med sliping.

Mellomgangen etter sliping.

Så er det på med hardvoksolje.

andre strøk påføres og vi er ferdig.

Kunde har kommet på plass og er strålende fornøyd.