Mafi. Douglas gran, Lærk, furu, med rett overflatebehandling for et vedvarende resultat og godt inneklima.

Mafi er våres Østeriske produsent. Med den keiserlige skogsloven for Østerrike som dateres tilbake til 1853, har Østerrike en av de eldste skogslover i verden. Ideen om bærekraft ble formulert der, slik at for hvert tre som er falt, måtte et ny plantes. Bak mafi-merket er en familiebedrift fra Schneegattern, Øvre Østerrike, som har drevet med tre i over 100 år. Mafi har siden de begynte å produserer gulv hatt fokus på allsidighet i virker, miljø i alle ledd og en såpe/olje som overflatebehandling på samtlige gulv. De er vel den største konkurrenten til Dinesen worldwide når det gjelder Douglas gran, men har faktisk samarbeidet en del med de også.

De har en unik lamellkonstruskjon der topp og bunn har samme edelvirke i samme tykkelse med reverserte åringer slik at kopping er så å si eliminert. Kopping er noe som gir utslag når treverket tørker inn grunnet for tørt inneklima. I Norge slik som Østerike har man en lang fyringssesong som gjør at det blir tørt inne. Spesielt i bredder over 190mm vil dette gi store utslag. Da mafi kan levere bredder på 300mm i 5 meter lengder, i samsvar med overflatebehandlingen, blir effekten minimalt med kopping og gulvet ligger veldig stabilt. Dette kan legges flytende.

Overflatebehandlingen er såpe i kombinasjon med en unik olje som er diffusjonsåpen. Grunnet at man skal vaske med mye vann og såpe gir det de inneklimatiske forholdene en helsemessig forbedring. Spesielt hos astmatikere gir dette ettelengtet forbedring da den relative luftfuktigheten øker ved vask. De har bedrevet ekstensiv forskning rundt de helsemessige gevinstene rundt en slik overflatebehandling. Ved myke tresorter som furu, lærk og gran er dette den også den eneste overflatebehandlingen som gir gulvet muligheten til å reparere seg selv. Da trefibrene ved oppfukting finner tilbake til sin opprinnelige form, vil trykksjsder og hakk som er svært vanlig å få på slike virker reparere seg selv ved vask. Ved vask vil man også refreshe gulvene slik at de holder seg over tid.

Den Sveitsiske Furua, swiss stone pine, har også noen egenskaper som kun gir utslag i sveitsisk furu. Disse positive helseforbedrende effektene støttes av en studie fra Joaneum Research Institute. Studiene bekrefter den positive innflytelsen av dette materialet både fysisk og psykisk. En betydelig bedre søvnkvalitet har blitt påvist med sveitsiske furu, sammenligning med andre typer tre. Den har en avslappende effekt og kan redusere hjertefrekvensen med opptil 3.500 hjerteslag i en normal søvnsyklus, som tilsvarer omtrent en time med hjertearbeid. Alle Mafi sine tregulv følger denne filosofien , og Mafi var derfor også den første gulvprodusenten som kompromissløst bestemte seg for lakkfrie gulv.

Valgmuligheten fra mafi er mange men alle gulvene er lamellkonstruksjoner. Med bredder fra 155-300mm opptil 5000mm lengder er dette veldig unikt. Slagordet til Mafi er walk on art, og for oss som brenner for gulv, kunne vi ikke hvert mer enige i den uttalelsen. Fra lamell konstruksjonen til overflatebehandlingen har de et utrolig spenn på produkter. De leverer «vanlig» 1-stavparkett i mange forskjellige virker som lærk, douglas gran, furu, ask. De har vulkaniserte gulv som kort forklart er bakt i oven slik at cellestrukturen er endret  slik at gulvet beveger seg minimalt. Dette i samspill med den diffusjonåpene overflatebehandlingen gjør at man kan legge dette på bad

De har også en unik linje med graverte gulv. Disse har en overflatestruktur som gir et eventyrlig utrykk. De har også en linje som de kaller Carving hvor forskjellige mønster blir laget med laser. De leverer også kubbe gulv, eller endeved gulv, som er vulkanisert for minst mulig bevegelse.

Kort oppsummert er vi veldig stolte av å få være leverandør av Mafi, da man må inneha kunnskap om tre og ferdigheter rundt etterbehandling for å bli det. Vi er sertifiserte installatører og overflatebehandlere av alle Mafi´s produkter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar