Neste generasjons gulv. La oss introduserer Fiemme Tremila

Vi i Kahlbom & Co setter stor fokus på kvalitet på gulvene vi forhandler. Vi setter også like mye fokus på miljø og bærekraftighet. Alle våre forhandlere er PEFC sertifisert som enkelt forklart innebærer, fell ett tre plant 2 nye. Et annet aspekt er kjemikaler brukt under produksjon. Her er limet som brukes i en lamellkonstruskjon viktig. Samtlige av våres produsenter bruker lim som ikke bare er best i test, men også grønn i den forstand at den ikke inneholder giftige stoffer. Under legging eller sliping og overflatebehandling, som også er noe vi utfører gjelder samme prinsippene. Kvalitet, miljø og bærekraftighet.  Derfor velger vi lim, lakker og hardvoksoljer som ikke avgir farlige gasser, og har sertifisering for dette.

Men hva er neste skritt å ta?

Alle som har vasket vinduer blir overrasket over hvor skittent vanner er når du vasker innsiden kontra utsiden. Logisk tankegang ville jo ha deg til å tenke at vinduene er mer skittene på utside. Faktisk kan et hjem være mer forurenset på innsiden en på utsiden. Da vi strengt tatt er inne mer en ute, hvorfor er det ingen som tar denne problematikken på alvor. Et annet aspekt vedrørende et sunnere inneklima er den relative luftfuktigheten i luften. Her vet jo alle at under fyringssesongen får man et mye tørrere inneklima en på sommeren. Mye av grunnen til at man lettere blir syk på vinteren er jo nettopp fordi luften er så tørr. For en 10-15 år siden var det mer vanlig å sette fokus på denne problematikken ved at man tilføret fuktighet under fyringssesongen. Noen steder henger aluminiums skåla fremdeles på radiatoren som man fylte med vann når man fyrte.

Mye av konstruksjonsvirke og andre byggmatrialer inneholder også kjemiske stoffer som formaldehydet o.l som avgir VOC (Volatile Organic Compounds), eller avgasser, som ikke er sunne. Her blir reglene strengere å strengere da forskning ser sammenhengen mellom inneklima og folkehelsen, men fremdeles innstaleres og brukes det materialer som ikke burde blitt brukt. Da tregulvet er en så stor flate som skal dekkes har vi i Kahlbom & Co strenge krav fra våre produsenter vedrørende disse faktorene. Du kan være trygg på at ved å kjøpe et gulv av oss får du et formaldehydfritt og godt produkt.

Men igjen hva er neste skrittet? Det neste skrittet, og neste generasjons gulv, er overflatebehandling som faktisk avgir sunne VOC gasser. For alle friluftsentusiaster er det en selvfølge at det å ta en tur i skogen er godt for kropp og sjel. Men det er ikke bare mosjonen, i gå turen, som gjør kroppen godt. Trær og planter avgir sunn VOC, som gir helsemessig gevinst i tillegg til mosjon. Hva om vi kunne fått skogens sunne miljø plass i ditt hjem. Det kan vi med Fiemme 3000. Vi i Kahlbom & Co er nå stolte forhandlere av Fiemme 3000.

Ta en titt på denne videoen, gå inn på deres hjemmeside og la deg inspirere til å gi deg og dine barn et sunnere inneklima.

De har et bredt spekter i farger, overflatestruktur og kvistsorteringer. De har også fiskeben og chevron om man ønsker det. De har trappesystemer og DisegnoDilegno som er morsomt interiør konsept for bygging av hyller etc. De kan tilby usedvanlig brede 1-stavs gulv helt opp til 450mm bredder. Et slikt bredt gulv kan vi enkelt stå inne for å selge da de benytter seg av tresjikts konstruksjon med edelvirket på bunn og topp med reverserte åringer. Dette vil gi et gulv som vil ligge flatt og fint, da konstruksjonen motvirker «kopping» som er et typisk problem ved valg av brede 1-stavs gulv.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar