Mer enn et vakkert gulv

Det sunne gulvet.

Ved valg av gulv, er det først og fremst det estetiske man tar hensyn til. Som alt her i liver kan det fort bli «kjærlighet ved første blikk». Det andre man tenker på. Er det holdbart, og enkelt og vedlikeholde. Eik er som kjent et hardt og egnet virke til gulv, og de mest vanlige overflatebehandlingene er lakk eller hardvoksolje. Men er det noe mer man burde tenke på. Svare er ja. Nå kan man få gulv som gir et sunnere inneklima. Fiemme tremila har på sin unike overflatebehandling skapt et gulv som utsondre sunnhet som man finner naturlig i trevirke. Dette skapes igjennom en lang prosess hvor naturlige ingredienser som furu harpiks, bie-voks og limonen er en del av overflatebehandlingen. Altså ikke lakk eller hardvoksolje, men mer som en såpe-behandling. Da ingen «farlige» kjemikalier er brukt under produksjonen, vil gulv fra Fiemme tremila være en del av sirkulær økonomi. Mer enn et vakkert gulv!

Gulvet:

Det første aspektet «kjærlighet ved første blikk» er svært vanlig når jeg viser gulv fra Fiemme tremila. Når man da også får et slitesterkt og bruksvennlig gulv, samt skaper en sunnere atmosfære i sitt hjem, er valget enkelt. Gulvet vist her heter Re-Bianco fra serien Boschi de Fiemme 15x192x1850-2400. Man kan velge mellom 3 kvist sortering, samt dimensjoner helt opp til 450mm bredder! De har også fiskeben, chevron og mønstergulv, veggpanel, disegno di leguno (møbelløsning), lister, trapper og lyd-himling. En produsent hvor alt er mulig. Altså, mer enn et vakkert gulv! Her valgte kunden også matchende lister.

Gulvet ble lagt i en enebolig over 3 plan. Det er undevarme  i alle etg, og avrettet med avrettings masse egnet for helliming av gulv. I tillegg spesial tilvirket vi et par trappe neser. Det ble utrolig fint.

Gulvet har ankommet

Starlinje hoved etg etableres.

Viktig å sjekke de inneklimatsike forholden før og under legging. Her er det gode forhold.

Starlinjen har satt seg å vi kan legge videre.

Ferdig med litt under halve stuen/kjøkken og fått rigget meg opp til neste halvdel.

 

Dette er så sant, og merkes når man jobber med Fiemme tremila.

God progresjon

Årets første snøfall

 

 

Så å si ferdig med 1 etg

Etter gulvet er lagt skal det poleres inn en spesial olje.

Sånn, da kan vi vente 24 timer, så kan det tildekkes og kjøkkenet kan monteres.

Vi fortsetter oppe.

 

Og nede

 

Klar for oljing!

Listene har kommet på plass.

Et trinn ut på balkongen i andre etg er innstalert.

Treppenese fra andre ned til første installert.

Da var kunden kommet på plass.

2 etg.

Kjeller.