Mafi Lerk hvitoljet 16x220x5000

Her er vi iganag med å rehabilitere et hus i Furuveien. Det er et gammelt ærverdig hus, med laftevegger og brystpanel av furu. Da kunden ønsket å beholde disse estetiske pregene, falt valget av gulv på Mafi sin børstet og hvitoljet lerk. Lerk er et nokå tandert virke med en brinellverdi på 17 N/mm2 nokså lik furu. Da den er børstet er den hardere da mykveden blir børstet bort i denne prosessen.

http://www.treteknisk.no/fullstory.aspx?m=1360&amid=11830.

Mafi har en unik overflate olje og såpe behandling. Overflatebehandlingen er helt diffusjons åpent, som gjør at treet tåler mye vann. Vedlikeholdet av gulvet i sammsvar med korrekt såpe er faktisk vask med mye vann, ikke reoljing, som gjør at overflaten holder seg feilfri. Da den er diffusjonsåpent fordamper vannet problemfritt, og gjør at rommet får en frisk aroma og et bedre inneklima. Det gjør det også mulig å «dampe» opp skader som måtte oppstå.

www.mafi.com/en/why-mafi/surface

var det forskjellig nivåer på stue og kjøkken, og kunden ønsket jo selvsagt denne høydeforskjellen fjernet. Da måtte vi rive og nivelere opp på nytt. Det var også noen lokale svanker i stuen, som ble løst ved spalting og sliping. Deretter var det bare å bære inn parketten på 5 meters lengder. Vanligvis tar en mann 2 pakker, her var det 2 mann på en pakke. Avsluttnignsvis tok vi rester og monterte over kjøkkenbenk.

Etter innstalasjon var det å liste samt slipe noen terksler og lage trappeneser for overgangen melleom vinterhagen og gang.< Så var det applikasjon av den pustende oljen. Nå er det bare å bruke moppesette og såpen fra Mafi for å holder gulvene fine. Så fulgte det med de fine tøflene også:-)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar