Klassisk og moderne.

Klassisk og moderne

Detter er vel to ord som det ikke er vanlig at man ser ved siden av hverandre. Men på dette prosjektet passer det som forklaring. Her hadde kunde en klar visjon. De ville ha et lyst, skarpkantet fiskebens gulv, som tåler undervarme. Da det lå varme folie, og det var ikke mulig å platlegge grunnet bygg-høyde, ble det valgt en flytende installasjon. Å etterfølge slike preferanser blir det langt mellom parkett produsenter, men hos Kahlbom & Co er alt mulig. Garbelotte er et italiensk parketthus, som virkelig har en bred og stor katalog. Her står design og allsidighet i fokus, alt er mulig. De kan levere fiskebens staver i lamell konstruksjon, ubehandlet  eller behandlet, i de dimensjoner man ønsker. Passer perfekt på undervarme og kan legges flytende. Her ble det valgt staver i klassiske dimensjoner 14x70x420 ubehandlede som skulle få seg en sterk hvit pigmentering.

Prosessen.

Først legges senterlinjen i gangen, som blir det naturlige midtpunktet for leggingen. Da det legges flytende like vi å bruke 0,20 plast (diffusjon sperre) og så ullpapp.  Deretter legge vi oss ut i stuen og det lille garderobe rommet ved inngangsdøren. Viktig å la det være en liten ekspansjons fuge mellom gang og stue, da en flytende konstruksjon må legges seksjonsvis grunnet bevegelse. Her la vi inn overgangs list i eik som vi slipte og behandlet likt som gulvet. Etter gulvet kom på plass la vi opp noen fargeprøver. Deretter, slipes, sparkles, wood preppes og pigmetneres gulvet i ønskelig farge. Her valgt vi å benytte oss av hardvoksolje fra Rubio Monocoat. Kunden valgte å beholde eksisterende 3 stavs parkett på soverommene som vi slipte og overflatebehandlet med samme produkter.

Resultatet ble utrolig fint, helhetlig og gjennomført. Fin balanse mellom klassisk fiskebensmønster og moderne farge og innfargings-teknikk.

 

 

Startlinje etablert.

Vi legger oss ut i stuen.

God progressjon

Så må vi rundt kjøkkenøyen.

Bitene faller på plass!

Stuen er så å si ferdig.

Nice!

Viktig å holde arbeidsplassen ryddig og organisert.

Gangen ferdig og vi er klare for sliping.

Ble likt tegningen

Fargeprøver lagt opp.

Litt sparkling

Og litt sliping, så er vi straks klare for pigmentering.

Men først må de eksisterende gulvene også slipes.

Så en runde med wood-prepp. Dette fjerne alt støvet og gjør at pigmenteringen blir mer intens.

Pigmenterings dag.

Davide tar kantene.

Så sparkler vi ut fargen, hvorpå vi polerer over med polerings-maskin etterpå.

 

Nice!

Overganslistene er på plass.

Og kunde har kommet seg på plass.