Del 2

Del 2

Noen kunder her en klar visjon på hva de ønsker og ingen intensjon om å gå på kompromiss med seg selv. Her var det klar og tydelig tale. Fiskeben i et kontinentalt utrykk, mørkt med tradisjonell bord-løsning. God planlegging kreves når det var verken er tid eller penger til å utføre alt vending. Rehabiliteringen ble delt ii 2 faser og du kan lese om del 1 i dette inlegget fra 2018. Det ble derfor en trivelig overraskelse da Karina fra Eske interiør kontaktet oss (3 år senrer) om at Marius og Emilie nå endelig var klare for del 2 i prosjektet. Da var det bare å kontakte vår produsent Garbelotto, og bestille opp samme fiskebens gulvet.

Prosessen

I del 1 av rehabiliteringen fikk vi tatt hoved stuene, og hoved soverommet. Nå stod gangen, 2 små soverom og kjøkkenet for tur. Vi begynner prosessen med å kappe oss inn på det eksisterende gulv og flette oss inn.  Først inn på kjøkkenet, deretter inn i gangen, som har 2 innganger til stuene. Det er samme retning så leggingen må utføres med stor presisjon for at alt sammenføyer seg fint. Deretter kappes rammen til, som i gang og kjøkkenet ble en enkel rad med et tynt band med wenge. Her ble kjøkken innredning installert først, da rammen skulle gå rundt og på utsiden av kjøkken sokkelen. På de to små soverommene skiftet vi retningen på fiskebens gulvet. På hoved soverommet, som ble lagt i del  1, var et plass bygd skap fjernet som krevde inn-fletting og reparasjonsarbeid. Avslutningsvis ble alle flater slipt og pigmentert på nytt.

Resultatet.

Her ble det virkelig treff på valg av gulv, farge og interiør. Karina fra Eske interiør, i samarbeid med Marius og Emilie hadde klar visjon og klarte virkelig å snøre alle interiør detaljer sammen til et unikt «art deco» prosjekt. Ble utrolig fint og gjennomført.

Prosjektet ble utført i samarbeid Treverk As og Eske interiør.

 

 

Første skritt i prosessen er å kappe bort og flette seg inn på det eksisterende gulvet.

Nice!

Deretter er det bare å fortsette å legge.

Forarbeid er viktig når man skal legge inn ramme. Først avgrenser vi hvor rammen kommer og tegne opp, slik at man ikke limer ned gulvet her. Deretter kappes det til og rammen felles inn.

God progresjon.

Straks ferdig med kjøkkenet.

Dør til hoved soverommet var nå blitt flyttet, og mer gulv måtte fjernes.

Viktig å rense godt slik at man sikrer seg god vedheft

 

Så var det ut til gangen

Her gjelder det å ha god presisjon og rutine.

Sammenføyd tett og fint hele veien.

Så er det bare å fortsette å legge

Startlinje på de to små soverom etableres.

Ferdig.

Det snører seg sammen og vi er klare for å legge inn rammer.

Nice!

Kjøkkenet er ferdig

Så var det en liten reparasjonsjobb på soverommet.

Ferdig!

Vi er klare for å begynne sliping.

 

 

Ferdig slipt

_Innflettingen er perfekt og man kan ikke se hvor det er utført.

 

Ferdig slipt og vi er klare for pigmentering.

Før pigmentering.

Etter pigmentering

Utrolig fin farge.

 

 

 

 

Terklene til bad m.m slipes og behandles med samme farge.

Endlig etter 3 år var de helt feridge.

For et resultat.