Tradisjonelle og klassiske gulv

Heltre eik.

Vi utfører gulv arbeid, og restaurering av tradisjonelle og klassiske gulv i mange gamle leiligheter og townhous på Frogner/Majorstuen. Bygnings år varierer i dette området fra slutten av 1800 tallet til begynnelse av 1900 tallet. Bygningene er stort sett vakre mur bygg, med fine fasade detaljer og utsmykkinger. Inne finner man rosetter, stukkatur med god takhøyde samt prydet bryst panel, listverk og gerikter. Slike gamle bygg er en del av vår historie og er viktig å bevare. De fleste er heldigvis er på «gul liste» og av den grunn verneverdige.

Selv om fasade er verneverdig, står man stort sett fritt til å gjøre hva man vill inne. Dette kan resulterer i miss match hvor en alt for stram og moderne linje i gulv designet, krasjer rent estetisk og arkitektonisk med bygningen. Her vil tradisjonelle og klassiske gulv harmonerer med arkitektur samt bygningens alder, slik at  den «røde tråd» følges.

I dette flotte bygget i Gyldenløves gate ble det lagt heltre skarpkantet fiskebens gulv i stuene, og fallende lengder i gang og soverom. Etter at gulvet er på plass, slipes og overflatebehandles gulvet med tradisjonell oljebasert lakk. Dette gir den tradisjonelle og klassiske eike fargen og utrykket.

Ble utrolig fint.

 

Startlinje er etablert.

Gulvet er ferdig lagt og klart for sliping

Nydelig avslutting mot fallende lengder.

Lakkering

En fornøyd kunde beskuer det flotte gulvet.

For en glød!

Hull til sentralstøvsuger.

Så har kunden kommet på plass.