Hexagon mønster

Hexagon mønster i eik.

Det er mye spennende man kan gjøre med en gulvflate. Mønstergulv med sitt repetative møsnter skaper et rolig, majestetisk og kunstnerisk utrykk. Det er mye som skjer i den optiske illusjonen og man føler seg litt som MC Escher når det står ferdig.. Innflettinger og mønster kommer til syne jo mer man ser på det, i forskjellige vinkler. Her la vi hexagon mønster heltre gulv i eik, sammenhengende over hele 2 etg. Gulvet kommer på nett og hellimes ned til undergulvet. Dette gulvet kom virkelig på sin plass i dette majestetiske bygget i Underhaugsveien fra sent 1800 tallet.

 

Prosessen:

Når man skal legge slike gulv sammenhengende fra rom til rom, kreves det en del forarbeid og forberedelser. Undergulvet var gammel furu som stedvis kun trengte lett sliping. Det var dog stedvis så forurenset at vi måtte plaltegge med 12 mm osb, for å sikre oss vedheft. Så var det bare å sette startlinje og legge seg ut derfra. Vi legger oss så langt vi kan ut mot vegger, så tilpasser vi langs veggene helt i slutten av legge prosessen. Etter gulvet er lagt sendes gulv sliper inn som sliper, hel-sparkler og overflatebehandler. Her ble det valgt klassisk oljebasert lakk, slik at det fikk det tidløse utrykket.

Ble utrolig fint og alle linjene ble opprettholdt, slik at gulvet går sammenhengende fra rom til rom.

 

Vi er i gang.

Starlinje er etablert og vi beveger oss videre inn til rom 2.

 

 

Så videre inn til rom 3

 

 

og viderer inn til rom 4

og så til rom 5

Deretter over gangen inn til utgangspunktet.

Så kan tilpassing langs vegger begynne.

 

En møysommelig prosess.

Siste biter er på plass.

 

 

 

Vi kan begynne med sliping.

 

Helsparkling

Lakk prøve settes.

Lakkering er begynt.

 

 

Wow

 

For et magisk gulv.

Kunden har kommet seg på plass. Dette er hoved ontore til kles leverandøren One and Other som har gjort istand til visning.