Klassisk moderne

Klassisk moderne fiskeben.

Fiskeben får man i mange varianter, farger og utrykk. Fra klassiske heltre med herskapelig ramme, til et mer moderne utrykk med brede lange bord. Uavhengig av utrykk gir fiskeben gulv et rolig, elegant og gjennomført gulv design. I denne leiligheten på løkka ville kunde ha sammenhengende fiskebens gulv fra stue, inn på soverom, gang, gjeste rom og kjøkken. Valget falt raskt på en relativt bred og lang fiskebens parkett fra Ter Hurne, Felmish serien. Gulvet er svakt børstet og matt lakkert i en lys og delikat farge. Børste effekten og den lyse fremtoningen gjør sitt til at gulvet både ser og føles ubehandlet ut. Gir et naturlig og moderne utrykk.

Legge prosessen.

I slike gamle bygårder er det alltid en utfordring vedrørende under gulvet. Her finner vi stort sett lagt på lag med gulv, og det er sjelden  rett og i vater. Utbedringer vil alltid påkreves i mindre eller større grad. Her var det ikke verre en litt grov sliping kunne i fikse. Etter gulvet hadde fått seg en gjennomgang med slipemaskiner, hel limte vi gulvet. Vi sentrerte opp stuen og lot bitene falle på plass derfra.  Vi vandret sidelengs inn på det smale kjøkkenet og gangen. Soverommet fulgte linjene fra stuen, og det eneste rommet vi skiftet retning på ble gjesterommet. Deretter listet  med en enkel glatt kant 15×58 ferdig malt hvit list.

Resultatet ble utrolig bra. Klassisk moderne med matchende interiør og en nydelig eik spilevegg i stuen. På soverommet ble det skapt en fondvegg, ved å fjerne murpussen inn til den røde mursteinen. Du kan lese mer om interiører og leiligheten i Bonytt, som har laget en fantastisk fin reportasje.

 

Startlinje blir etablert

Vi lukker mot veggen

Vi beveger oss snart inn til gangen

Nydelig lys farge

God progressjon

Vi er inne på soverommet. Terskelen ble selvsagt slipt og pigmentert i etterkant slik at den matcher gulvet.

Så var det listing. Stedvis relativt krevende med bullnose hjørne.

Gjesterom ferdig lagt og listet

Så var møbler kommet på plass.

 

Spennende lesing,