Forsikringsjobb etter vannskade: Legging av fiskeben fra Garbelotto med nydelig ramme.

Her ser du en forsikringsjobb der et eksisterende fiskebensgulv hadde blitt vannskadet og måtte byttes.Her var det noen prekære dimensjoner som måtte kopieres samt en veldig fin ramme. Dette er en perfekt jobb for Kahlbom & Co AS, da vi har produsenter som kan gjenskape gulvet.

Det som var litt spesielt/slurvete var at de som hadde lagt gulvet tidligere hadde benyttet seg av en trestavs parkett i rammen. Dette er noe som kanskje ikke værmannsen hadde lagt merke til, men for oss som jobber med dette hver dag, og har utrolig mye yrkesstolthet, er idette som å spytte i kjærka.

Garbelotto var leverandøren som kunne levere i de dimensjonene vi trengte, 14x60x385 i eik fiskeben, samt merbau virket til rammen/borden. Ikke den største jobben da rommet kun var på 14 m2. Her var det bare å rive opp, og begynne den møysommelige prosessen, som ett slikt gulv krever. Først må startlinjen etableres. Så legger man seg ut, og kapper til rammen. Så pusler man rammen sammen. Deretter slipes, sparkles og overflatbehandles gulvet. I dette tilfelle ble det brukt en vannbasert matt lakk fra Saicos.

Ble utrolig fint, og endelig ble rammen riktig uten slurvete 3-stavs løsning. Håper bare ikke kunden oppdager at resten av huset har denne ramme løsningen:-)

Det tar litt tid å rive, men sakte men sikkert får vi det alltids opp. Her gjelder det å være tålmodig og bruke tid slik at undergulvet i spoon ikke ødlegges.

Blir litt avfall, og her er det alfa omega å ha det ryddig under hele prosessen. Slurves det her, kan det fort bli skader på person og lelighet.

Starlinje etablert, og skader ved riving utbedres.

Mye av parketten satt utrolig godt da den var hellimt, så vi kombinerte, legging og riving for å få god progresjon.

De siste radene limes ned og gulvet gjørs klar til å kappe til rammen.

Visualisering av ramme før tilkapping.

Ramme blir gjennskapt, nå slik den skal være, av individuelle staver, ikke 3 stavs parkett.

Siste del av rammen lagt, nå er det bare å vente i minimum 24 timer før vi kan slipe, sparkle og overflatebehandlet.

Ferdig slipt og klart for lakkering.

Nydelig ramme, nydelig håndverk, og altid bra levert fra Kahlbom & Co AS

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar