Fiskeben og 1-stavs eike gulv fra ter Hürne i K01 fargen.

Her ser du fiskeben fra ter Hürne 12x162x1082 i raw effekt fargen, som har en lys fremtoning slik ubehandlet eik har. Med børstet mattlakert overflaten og rustikk sorteringen gir det gulvet et utrolig autentiske, genuint og vakkert preg. I samspill med de store bordene gir det et praktfult, tradisjonelt, men også moderne utrykk. Det spesielle med dette fiskebensgulvet er at det er en klikk løsning, som må hellimes. Da det var silencio plater under det eksisterende gulvet måtte denne fjernes da helliming ned til silencio ikke er mulig. For å kompenserer høyden ble det lagt ned osb plater, slik at vi fikk et egnet undergulv å hellige på. Så var det bare å begynne prosessene. Senter og startlinje blir etablert og leggingen kan begynne. Det gode med denne klikk løsningen som må hellimes er at bordene låser seg på plass. Der tradisjonell fiskebensparkett i not og fjær har en tendens til å skli og bevege seg, slik at man hele tiden må passe på at de ligger tett, gjør klikksystemet at man slipper å engste seg for dragninger og utsklielser. Klikkløsningen i samspill med de store bordene gjør at det går overraskende fort å legge mange m2 i timen.

Det ble også lagt tilsvarende 1 stavs parkett, 13x200x2390 i kjeller og toppetasjen, fra samme produsent i samme farge og utrykk. Da undergulvet var overraskende rett, valgte vi å legge dette gulvet flytende. Da det var en trapp som strakte seg mellom 3 etasjer, måtte denne slipes og pigmentenes lik. 51 trinn slipes og overflatebehandles lik k01 fargen samt alle terskler. Dette er en jobb som krever en dyktig gulvsliper, med mye kunnskap vedrørende pigmentering. Den naturlige fremtoningen av K01 fargen krever sitt. Her måtte vi blande oss frem til riktig tone, og pigmentere samtlige trinn, før vi deretter lakkerte. To trappetrinn i toppetasjen ut til balkongen fikk spesiall tilpassede trinn med trappenese i K01 fargen. Ved å gjøre disse grepene får man snørt sammen gulvdesignet slik at det går en rød tråd igjennom det hele. Ble utrolig lekkert.

Velkommen hjem.

Før bilder fra boligannonsen. Selv med ekstrem retusjering og proff boligstyling vil altid trestavsparkett forbli trestavsparkett.

Riving gjort, og planlegging kan begynne.

Osb plater skrus ned til undergulvet.

Starlinje etableres og hellimes.

God progresjon dag 2

Sentrert linje med innbydende leggeretning:-)

Legging ferdig og rommet møblert:-)

Stavparketten kjeller klikkes sammen og legges flytende.

Viktig å følge linjene fra rom til rom

Samme parkett klikkes sammen og legges flytende i 2 etg.

Trapp slipes og pigmentenes i samme farge som gulvet.

Trappetrinn spesiallages og hellimes på plass i 2 etg

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar