Tradisjonell firkantmønster i heltre eik

Her ser du eik heltre firkantmønster i dimensjoner 16x70x350. Denne kommer ubehandlet og skal slipes og behandles etter innstalasjon. Dette gulvet helliges ned stav for stav i et firkantmøsnter som skifter retning annenhver rute. Gir et utrolig stilig og tradisjonstro utrykk. Her ble det lagt i stue, og to soverom. Gulvet ble selvsagt hellimt, da et heltregulv må festet ned til undergulvet. Det kan da enten skrus, spikres eller hellimes. Vi ser at det beste resultatet blir å hellime. Grunnen er at da treverk er hygroskopisk, vil det krympe og svelle avhengig av den relative luftfuktigheten i romme. Denne vil i Norge, og spesielt på østlande gå fra veldig fuktig på sommeren til veldig tørt om vinteren. Om det er spikret eller skrudd er det ikke uvanlig at det kommer kneppelyd sessongbasert, da krymping skape et ørlite spillerom mellom gulvet og spiker/skrue. Dette slipper man med helliming.

En slik jobb krever presisjon i alle ledd. Stavene må være kalibrert rett slik at mønsteret går opp. Her har vi en god produsent i Mosaic som alltid leverer feilfritt. Etter gulvet er lagt må det slipes, sparkles og overflatebehandles. Her kommer gulvsliperen inn, som nå må gjøre seg flid for at sluttresultatet skal bli perfekt. På et slikt gulv har han nokk den vannskligste jobben. Her gjelder det å ha erfaring, for at det skal bli et fint resultat. Dette gulvet fikk en klassisk oljebasert lakk, for å gi det tidløse utrykket som passer så godt til et slikt tradisjonelt gulv. Det ble også nivilert der hvor glassplaten til peisen kommer. Her ble området tatt 6mm ned slik at når glassplaten kommer på plass ligger den flukt med gulvet. En stilig detaljer som gir et mer gjennomført gulvdesign. Vi brukte eikefug i overgangen flis gulv. Det ble utrolig fint.

Velkommen hjem

Startlinje etableres i samtlige rom.
Etter dette brer gulvet seg utover til det er ferdig lagt.


Så blir gulvet slipt, sparkelt og lakkert.


Fugene kommer på plass. Her er det viktig å bruke en MS polymer og ikke silikon. Silikon skal ikke brukes på gulv da dette vil skape problemer ved senere sliping.

Nivilering av mønster uker glassplate gjøres klar.

Mønster er lagt slik at det følger under glassplaten.

Glassplaten på plass

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar