Heltre fiskeben med ramme.

Klassik og elegant.

Klassisk heltre fiskeben med ramme skaper virkelig en elegant og tidløs atmosfære. I denne leiligheten fra 1920 tallet på Frogner ønsket kunden nettopp dette. Stue, gang, kjøkken og hoved soverom fikk fiskeben med ramme, mens barnerommet fikk fallende lengder. Tradisjonelt ble fiskeben og mønster gulv forbeholdt finstuen, mens soverom, gang, kjøkken og mindre oppholdsrom stav parkett i fallende lengder. Gulvene kommer fra samme produsent og med samme dimensjoner og dermed opprettholdes «den røde tråden» i gulv designet.

Når man skal legge ramme er det viktig at man gjør grundig forarbeid og planlegger. Startlinje må harmonere, skal flyten opprettholdes. Så er det gulv sliper sin tur. Gulvet slipes og sparkles etter alle kunstens regler, hvorpå klassisk oljebasert lakk påføres.

Resultatet blir et nobelt og tidløst utrykk, og passert perfekt inn i denne leiligheten. Dette er tredje gang vi er i denne blokka og har lagt så å si samme gulvet i alle etg.

Leggeprosessen.

Som nevnt over trengs det god planlegging når man skal legge heltre fiskeben med ramme. Her er startlinje alfa omega.  Stuen gikk langsgående inn på hoved soverom, og her er det viktig at linjene følges. Etter startlinjen er etablert brer vi oss ut til ytterpunktet til rammen og skjærer til. Deretter pusles rammen på plass.

Ble utrolig fint.

 

Startlinje etableres.

Under gulvet grov slipes slik at vi er sikret vedheft.

God progresjon

Oppmåling av ramme.

Alle detaljer kartlegges og merkes.

Legging fortsetter.

Vi er inne på soverommet og linjene opprettholdes.

Stue/kjøkken begynner å ta form.

Etablerer startlinje på barnerommet.

Middagen er servert.

Ramme kappes til.

Ytterborden legges

og så de vertikale bitene.

Begynner å ta form.

 

Ferdig lagt

Ferdig slipt og lakk påføres

For en glød!

Så var kunden kommet på plass med møblement.