Biokompatibel overflatebehandling

Biokompatible gulv.

Den østeriske produsenten Mafi har på alle sine gulv en biokompatibel overflatebehandling. Overflatebehandlingen består av en linolje i kombinasjon med såpe behandling. Dette gir en diffusjons åpen overflatebehandling og overflaten har evnen til å absorbere større mengder fukt enn med forseglede planker. Gjennom regelmessig pleie med mafi tregulvsåpe og varmt vann, rengjøres og forbedres rom klimaet på en bærekraftig måte. Treet absorberer vannet i porene og forsvinner som fuktighet ved hjelp av romtemperaturen. Dette gir et bevist forbedret inneklima. Allergikere og astmatikere har spesielt stor nytte av biokompatibel og diffusjons åpne overflatebehandling . I Australia er Mafi gulv sertifisert av «National Asthma Council», og de har andre høyt anerkjente sertifiseringer

Lærk er et mykt trevirke og får lett trykkskader, hakk og merker. Fordelen med en pore åpen overflatebehandling er at ved vask ,som skal gjøres med mye vann, vil gulvet gulvet reparere seg selv. Kort forklart har trevirket fiber minne, og ved opp fukting vil fibrene reise seg, og treverket finner tilbake til sin originale form. Estetisk vil et slikt såpe behandlet gulv se fløyelsaktig matt ut, og ha 15-50% mindre bakterier i overflaten.

Legging hellimt.

Her skulle gulvet legges terskel fritt fra gang/stue/kjøkken/soverom og walk inn garderobe. Vi gikk da for å hellime gulvet, som også gir en massiv og god gulv opplevelse. For å opprettholde Mafi sin «grønne» linje benytter vi oss av MS parkettlim fra Fugger som har EC1+ og BREEM klassifisering. Det betyr at det ikke er noen farlige kjemikalier i limet. Etter gulvet er lagt poleres inn linoljen, og gulvet skal vaskes først etter 14 dager.

 

Resultatet ble som alltid feilfritt og arbeidet ble utført i samarbeid med Treverk AS

 

Starlinje etablert.

God progresjon

Vi er inne på soverom og på vei inn i «walk in closet»

Jekkestropper blir benyttet for å holde gulvet sammen under limets herdings prosess.

Gang/stue og kjøkken ferdig.

Soverom og «walk in closet» ferdig

Tid for oljing

For en finnish!!

Da var møblene kommet på plass.