Smoked natural

Smoked natural eik

For å få fram mørke og dype farger i eik benytter produsenter seg av en prosess som kalles «smoked» eller «røkt» på Norsk. Dette er gulv terminologi og betyr at virke har gått igjennom en spesiell kjemisk pigmenterings prosess. Her utsettes virke for høy ph. Dette gjør at «garvesyra» eller «tanninene» i eika reagerer kjemisk og blir mørkere og mørkere jo lenger man «røyker» gulvet. Dette gir et spennende spill da bord med mindre garvesyre innhold ikke reagerer like mye som bord med høy garvesyre innhold. Ved å varierer «røyke» tiden kan man få kraftigere eller mindre reaksjon. Her er gulvet røkt lenge slik at den er relativt mørk. Den er kun hardvoks oljet i etterkant som gir betegnelse «smoked natural». Dyp, mørk og natrulig.

Fargespesialisten Deska er produsenten og navnet er D01. Dimensjoner er 14x180x1800-2100 i stue kjøkken delen i 1 etg, og 14x140x1800-2100 i 2 etg gang, kontor, barne rommene og hoved soverom med walk-inn closet. Det ble også lagt gulv rundt et trappeløp og tilpasset og spesiallaget 2 trappeneser.

 

Legge prosessen.

Her hellimte vi i 1 etg, da dette gulvet skulle gå sømløst fra kjøkken in til stue og spisestue. Helliming gir den beste gulvopplevelsen, og gir en massivt og stabilt følelse. En annen god egenskap er at man forandre bevegelses mønsteret til gulvet, og da kan man legge i større flater sammenhengende uten ekspansjonsfuger og terskler. Et hellimt gulv tillater også at vi kan installerer kjøkkenet over gulvet i etterkant. Ved en flytende installasjon må gulvet legges rundt kjøkkeninnredning for ikke å skape låsnings punkter.  I 2 etg ble gang lagt hellimt, mens kontor og soverommene lagt flytende. Vi slipte også alle terksler slik at de fikk samme farge og utrykk som gulvet. Gulvet kommer hardvoksoljet fra produsent, men vi anbefaler alltid en reoljing etter installasjon.

Resultatet snakker for seg selv. Ble utrolig fint og gjennomført. Velkommen hjem!

 

Startlinje etablert fra kjøkken til stue til spisestue

God progresjon i idylliske omgivelser

for en magisk glød

Spesialtilpasset trappenese i 1 etg

Opp til 2 etg og trappeløpet som må pakes inn.

Starlinje barnerom 1

Hovedsoverom

Walk-inn closet, med ekspansjonsfuge da det legges flytende.

Hoved soverom ferdig

Gang og kontor 2 etg ferdig

Barne soverom 2 ferdig

 

Terskler ferdig slip og pigmentert.

Reoljing

Så var møbler og folk kommet på plass.

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar