Heltre fiskeben, tidløst og vakkert.

Heltre Fiskeben.

Det er ingenting som er så tradisjonelt og tidløst som et heltre fiskeben gulv. Her ble det også benyttet seg av en klassisk oljebasert halvblank lakk for å fremheve dette utrykket. Dimensjonene på heltre fiskeben er tradisjonelt smale, lange og i proporsjoner slik at man også kan legge firkantmøsnter. Med  16x68x408 i dimensjoner er dette virkelig tradisjonelt og tidløst. Heltre fiskeben kommer vanligvis ubehandlet. Etter gulvet er lagt slipes, sparkles og overflatebehandles gulvet. I denne flotte leiligheten like i nærheten av Damplassen på Ullevål Hageby, var dette virkelig estetisk et korrekt valg. Her var kunden opptatt av å beholde det klassiske og det ble det virkelig. Heltre fiskeben gir virkelig et tradisjonelt og  tidløst utrykk

 

Legging

Her ble under/original gulvene av furu, grovslipt, slik at lokale svanker og ujevnheter ble rettet ut, men også for å sikre os vedheft for limet. Da dette er et heltreprodukt, må det hellimes, skrus eller spikres. Her anbefaler vi alltid helliming da dette også gir en fin trinnlydsdemping på ca 19% desibel. Gulvet strakk seg fra stuen og inn til kjøkkenet, der vi fjernet terskel slik at gulvet fikk flyte uforstyrret. Etter gulvet var ferdig lagt må det slipes og overflatebehandles. På fiskebensgulv krever det litt mer av maskiner og gulvsliper en vanlig stavparkett. Under sliping helsparkels slike gulv slik at alle sprekker blir tette og fine. Deretter overflatebehandles gulvet. Her er det mange forskjellige overflatebehandlinger og velge blant. Her kan man olje, hardvoksolje, såpe behandlet eller lakkerer. På slike tradisjonelle heltre fiskeben gulv vil en oljebasert halvblank lakk gi et tidløst, klassiske og vakkert utrykket. Det vil også fremheve dybde i fargen og gi en nærsagt 3 d effekt på mønsteret.

 

Det ble akkurat slik kunden forestilte det seg, og de ble veldig godt fornøyd. Denne jobben var på ca 50m², og det tar oss ca 2 uker fra vi begynner å legge til det er ferdig lakkert.

Startlinje etableres

God progressjon

Inn på kjøkken, hvor  en «ny» starljine etableres

Tilkapping langs vegger

Pusling med geriktkapping slik at vi får lagt det innunder utforinger og gerikter.

Litt pusling rundt peisen.

Ferdig lagt og klar for sliping

Ferdig slipt, sparklet og lakkert med klassisk oljebasert halvblank lakk.

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

 

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

 

Heltre fiskeben eik lakkert klassik gulv kahlbom & co

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar