Mafi lerk, et klassisk gulv med klassisk men moderne overflatebehandling.

Her ser du mafi Lerk 15x190x2700.

Huset ligger på Bygdøy på Theodor Løvstadsvei og er et klassiske hus fra 60 tallet. Grunnet disse estetiske pregene, falt valget av gulv på Mafi sin børstet, lutet og hvitoljet (såpebehandlet) lerk

Lerk er et nokå tandert virke med en brinellverdi på 17 N/mm2 nokså lik furu. Da den er børstet er den hardere da mykveden blir børstet bort i denne prosessen. http://www.treteknisk.no/fullstory.aspx?m=1360&amid=11830.

Mafi har en unik lut, overflateolje og såpe behandling. Overflatebehandlingen er helt diffusjons åpent, som gjør at treet tåler mye vann. Vedlikeholdet av gulvet i sammsvar med korrekt såpe er faktisk vask med mye vann, ikke reoljing, som gjør at overflaten holder seg feilfri. Da den er diffusjonsåpent fordamper vannet problemfritt, og gjør at rommet får en frisk aroma og et bedre inneklima. Det gjør det også mulig å «dampe» opp skader som måtte oppstå.
www.mafi.com/en/why-mafi/surface

Det ble lagt elflex varmefolie og så skrudde vi møysommelig osb plater over denne slik at vi kunne hellime gulvet.

I soverommene var det tepper og vinylrester som måtte fjernes. Her er det kun en god skrape og styrke som gjelder. På dette prosjektet ble selv bestefar John Eirik Paalerud nødt til å trå til litt:-)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar