Mafi Molto Vulcano eik 16x160x2000

Mafi er en av våres mest fasinerende produsenter. Den Østerikse produsenten har en unik lamellkonstruskjon med edelvirke på topp og bunnsjiktet. De reverserer ådringene på treverket slik at topp og bunn sjikt nuller hverandre ut vedrørende krymp og svell. Dette gir et utrolig stabilt gulv hvor kuving er så å  si borte. De har en olje og såpebehandling, der spesialsåpe fra Mafi skal brukes ved renhold. Dette gir en diffusjonsåpen overflatebehandling, der man skal vaske med mye vann. Helt motsatt av lakkert eller harvoksoljebehandling der man skal bruke svært lite vann. Dette gjør at trykkskader og små hakk reiser seg ved vask og blir borte. Større hakk kan fuktes og dampes opp ved hjelp av fille og  strykjern. Når man kan vaske med mye vann øker dette også den relative luftfuktigheten inne, og gir en fantastisk aroma. De har også en veldig «grønn» linje. Alt fra lim, overflatebehandling og produksjon har miljø i fokus.

Her ser du Mafi sin Molto Vulcano eik 16x1600x2000. Vulkaniseringen er en form for varmebehandling slik at eiken blir mørk brun tvers igjennom. Det gjør også at cellestrukturen som tar til seg og slipper ut fuktighet er ødelagt slik at virke krymper og sveller svært lite. Dette gjør at det kan legges på bad uten problematikk, men ikke i dusj sonen. Det er mye spill i denne sorteringen men man kan også få den mer ensfarget, men mindre ytved

Her ble det lagt i stue og kjøkken. Gulvet ble selvsagt hellimt for best mulig resultat. Den gamle 3 stavs parketten ble fjernet og under denne fant vi vinyl belegg. Dette ble fjernet og gulvet måtte skrapes rent for limrester. Deretter ble gulvet primet og var klar for legging.

Etter at gulvet er lagt får det seg en runde med olje og så er det ferdig til bruk. Skal vaskes først etter 3 uker, og så er det spesialsåpen som beskytter gulvet, samt gir en eventyrlig aroma ved vask.

Ble veldig fint og stemningsfult.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar