Lyst og autentisk

Lyst og Delikat 1 stavs gulv, med det lille ekstra.

I denne flotte to etasje leiligheten på Frogner var det på høy tid med nye gulv. Her var målet å få et mer gjennomført og helhetlig utrykk. Første etasje hadde brunbeisede furu gulv, og i 2 etg la det en gammel gul 1-stavs eike parkett. Det var ønskelig med et lyst, autentisk og delikat utrykk. Det var viktig for kunden at gulvet matchet med byggets arkitektur samt de røffe takbjelkene i andre etasje. Valget falt på Esco sin sterkt børstede Kolonial i den lyse og delikate fargen Basecoate. Dimensjonene på eike gulvet er 14x190x1800-2400 i superb sortering, som tillater litt kvist. Den sterkt børstede overflaten gir et lunt og antikk preg, samtidig som det er utrolig behagelig å gå på. Det vil også være marginalt hardere en et vanlig slipte gulv, da man ved børstningen fjerner sommerveden og sitter igjen med den harde vinterveden.

Legging hellimt.

Her var det en del prepping som måtte utføres. Ved hellliming av gulv er det viktig med god vedheft, så de brun beisede furu gulvene måtte matt slipes. I 2 etg lå det folie som i utgangspunktet skulle fjernes. Her valgte kunden i siste time å beholde folien. Løsningen blir da å platelegge med 12 mm osb over folie. Denne skrus fast i under gulvet, og gir oss et utmerket utgangspunkt for helliming, samt ingen redusert termal effekt. Da gulvet i 2 etg møter en trapp, ble det også spesialtilvirket en trappenes slik at gulvet fikk en verdig avslutning mot trappeløpet. Jobben ble gjort i samarbeid med Treverk As, som la første etasje.

Resultatet ble utrolig fint, gjennomført og helhetlig. Med den lyse fremtoningen, og den grove overflatestrukturen fant gulvet virkelig sin rette plass, og kunden ble veldig fornøyd.

 

Mattsliping er utført og vi er klare for helliming.

Starlinje etableres fortløpende i begge rommene som skal ha nye gulv i første etasje.

Da nye pipeløp var installert, var brannmuren ikke nødvendig lenger, og vi slipte ned denne slik at den lå flukt med det eksisterende furu gulvet.

God progresjon.

Viktig å holde arbeidsplassen ryddig og organsiner.

Så var vi ferdig i første etasje.

Riving av det gamle eike gulvet  er godt i gang

Platlegging startes. Viktig å ikke skru ned i folien, men benytte seg av tomrommet imellom.

Et avvik i under gulvets konstruksjon opp trappen blir tettet.

Endelig kan startlinjen etableres.

Kjøkken fronten blir kappet, slik at gulvet smyger seg under denne.

Straks ferdig nå.

Området for trappenese installasjon kappes til.

Noen kjappe mål blir skissert

og trappenesen er på plass.

Så var vi ferdig med legging.

Listene installeres.

Samt noen geriktklosser.

Nice!

Så har kunden kommet seg på plass.

Ble utrolig fint.