Heltre eik.

Heltre eik. Klassisk og elegant

Heltre eik har noe rent og naturlig over seg. Heltre staver, frest ut med not og fjær, både ser og kjennes mektig og solid ut. Det man må være obs på er at heltre produkter beveger seg mye. Dette er grunnen til at heltre gulv tradisjonelt er smale ca. 50-70mm – maks 150mm brede. Jo bredere et heltre bord er jo mer beveger det seg så om man vil ha et heltre gulv som ligger tett og fint er smale bord veien å gå. Heltre gulv kan ikke legges flytende og må skrus, spikres eller hellimes ned til undergulvet.

Esco produserer både parkett og heltre produkter. Heltre kan de tilby fra 100-120mm bredde med lengder opp til 2400mm. Esco leverer ubehandlet eller ferdig overflatbehandlet med Osmo hardvoksolje. I dette huset hvor man ville tilbake til det tradisjonelle utrykket, ble det valg Kolonial 100mm skarpkantet naturell hardvoksoljet. Børstningen av virket gjør sitt med å øke hardheten og trestrukturen. Her børstes sommerved bort og sitter igjen med den hardere vinterveden. Det gir et værbitt utrykk med mye karakter og sjel. Utrolig behagelig å gå på samt slitesterkt.

Legging

Her hadde kunde et sisal teppe liggende over gulvspon. Stort sett er tommelfinger regelen å fjerne tepper før man legger gulv. Da et sisal teppe er svært kraftig vevd og ikke mykt, valgte vi for enkelhetens skyld å la teppe ligge og så skrudde vi heltre gulvet over dette. Det var en peis plate som fikk en fin liten pryde bord rundt. og en trapp som fikk noen spesialtilpassede trinn med trappenese.

Resultatet ble utrolig fint, og kunde ble svært fornøyd med resultatet.

 

Parkett er båret inn og vi sjekker de inne klimatiske forholdene.

En kjapp oppmåling rundt peisplate og trapp.

Oppmåling

starlinje etablert

Tilpassing og kapping av gerikter

Ser rett og bra ut.

God progresjon

Tilpassing av høyde for å komme på samme nivå som peis platen.

Rammen er ferdig.

Godt over halveis nå

 

Oppmåling og prepping for installasjons av trappetrinn.

Tilpassing rundt trappe konstruksjon.

Så var vi ferdig med å legge.

Så har kunde kommet på plass med møbler.

Å lage riper i dette gulvet blir verre for han her grunnet børstningen. Anbefaler alle med hund å få børstede gulv!