Gulv reparasjon

Gulv reparasjon.

Her ser du en utfordrende gulv reparasjon som krevde god planlegging og kløkt. En vannskade hadde ødelagt deler av dette gamle merbau møsntergulvet. Utfordringen her er at dette gulvet ikke produseres lenger. Alfa omega på en slik reparasjons jobb er jo å ha erstatnings bord som vi kan felle inn. Dette gjelder ikke bare for at sammenføyninger skal være mulig, men at også farge nyansen blir lik. Eik er ikke eik og merbau er ikke merbau. Her vil artsvariasjoner, vekstforhold, lende og geografiske forhold spille inn på grunntonen til virke. Er det ikke virke fra samme «batch» kan en slik reparasjons jobb stikke seg fram som en vond tå. Løsningen her ble å ta noen bord under kjøkkeninnredningen.

Arbeidet.

Vi begynner med å demontere deler av kjøkkeninnredningen. Her viser det seg at de som installerte gulvet også hadde gått tom for møsntergulv, og lagt trestavs merbau gulv under mesteparten av kjøkkeninnredningen. Heldigvis var det deler av en lengde vi kunne bruke, men ikke mer en akkurat det vi trengte. Så demontere vi oss forsiktig ned til skaden, felte inn ny bit, hvorpå alt blir slipt og overflatebehandlet.

Resultatet snakker for seg selv, og kunden ble veldig fornøyd med resultatet.

 

Slik så det ut ved befaring etter at sanerings firmaet hadde kappet hull slik at det kunne tørke.

Etter vi hadde tettet hullet i undergulvs konstruksjonen begynte vi demonteringen.

Her måtte vi kjekse gulvet sammen.

Nice!

Erstatningsbit er på plass og remontering kan begynne.

Siste biten på plass og Morten kan begynne å slipe.

Første strøk med lakk. Ikke bare er det umulig å se hvor skaden har hvert, men gløden og dybden i merbaugulvet er tilbake.

Ferig. Nå kan snekker komme inn å installere lister.