Ask Uni fra Mafi

Ask Uni fra Mafi

Ask er et virke som er godt egnet til gulv. Det deler mange av de samme egenskapene til eik. Det er hardt (kan være 30% hardere enn eik), lett pigmentert og lett tilgjengelig. Ådringsstrukturen er vakker med lange spisse ådringer. Den kan være veldig spettete med store fargeforskjeller, men dette er en sortering sak, og om sorteringen er fin er den jevn i fremtoningen. Det eneste som gjør ask mindre egnet en eik er at det er mye mer lys sensitivt. Det vil gulne forterer og dette kan skje lokalt, som gjør eiken bedre da den er mye mer lysstabil. Så hvorfor velge ask om den vil gulne mye? Vel, hemmeligheten ligger i overflatebehandlingen.

Mafi, biocompatible gulv.

Uni Ask fra Mafi er en svakt hvit pigmentert stav parkett. Den er utrlolig fin i sorteringen uten kvist og farge forskjeller. Mafi tilbyr en rekke dimensjoner og løsninger fra chevron, fiskeben til møsntergulv, men her ble det valg en bred 1 stavs parkett. I 1 etg ble det lagt en 180mm bred parkett og i 2 og 3 etg ble det lagt en 240mm bred stav parkett. Måten denne vil holde seg lys og fin, ligger i overflatebehandlingen og hvordan man pleier gulvet.

Alle Mafi sine gulv blir levert linolje og såpe behandlet. Et såpe behandlet gulv er diffusjon såpen og skal vaskes med mye såpe og vann i motsetning til hardvoksoljede eller lakkerte gulv. Dette gjør sitt til at man får et bedre inneklima, en fantastisk aroma, og holder på fargen på en helt unik måte. I dette tilfelle hvor gulvet er svakt hvit pigmentert skal man benytte seg av Mafi såpe med hvit pigmeter. Hver gang man vasker gulvet, vil man tilføre pigmenter og gulvet holder seg i den ønskelige nyansen uten å gulne.

 

Leggingen.

Her ble jobben delt i 2 faser, da byggherre bodde i huset under oppussingen. Dette gjør prosessen litt mer tungrodd og tar litt lengere tid, men resultatet blir det samme. Først må de gamle gulvene ut. Vi begynte i 1 etg. Her måtte vi spesiallaget et par terskler i ask og overflatebehandlet de med samme produkter som gulvet. Ble en perfekt match. Etter en liten sjauerunde med intern flytting, var vi igang med 2 og 3 etg. Gulvene ble selvsagt hellimt, og etter instalasjon skal gulvene oljes med hvitt linolje. Deretter ble det listet etter hver runde med gulvlegging og oljing var ferdig. Arbeidet ble utført i samarbeid med Kongelig gulv As og treverk As.

Resultatet ble utrolig gjennomført, helhetlig og kunde ble svært godt fornøyd.

Ut med 3-stavs bjørkegulv.

 

Starlinje etablert